Pengantar Sababaraha Plastik Kelas Pangan

Analisis Pangetahuan Kaséhatan PP, PC, PS, Botol Cai Plastik Tritan

Botol cai palastik tiasa ditingali dimana-mana dina kahirupan. Botol cai plastik tahan ragrag, gampang dibabawa, sareng penampilanana gayanya, janten seueur jalma resep milih botol cai palastik nalika mésér botol cai. Nyatana, seueur jalma henteu terang bahan botol cai palastik, sareng biasana henteu merhatoskeun klasifikasi sareng kaamanan bahan botol cai, sareng sering ngaregepkeun kaamanan bahan tina botol cai.

Bahan umum pikeun botol cai plastik nyaéta Tritan, plastik PP, plastik PC, plastik PS. PC polikarbonat, PP polipropilén, PS polistirén, sareng Tritan mangrupikeun generasi anyar bahan kopolyester.

PP mangrupikeun salah sahiji bahan palastik paling aman ayeuna. Éta tahan hawa anu luhur sareng tiasa dipanaskeun dina oven microwave. Éta tahan résistansi panas anu hadé, tapi henteu kuat, gampang dipegatkeun, sareng transparansi rendah.

1 (1)
1 (2)

Bahan PC ngandung bisphenol A, anu bakal dileupaskeun nalika kakeunaan panas. Asupan jangka panjang jumlah renik bisphenol A bakal nyababkeun kaséhatan manusa. Sababaraha nagara sareng daérah parantos ngawatesan atanapi ngalarang PC.

Bahan PS mangrupikeun bahan anu transparansi luhur pisan sareng permukaan anu luhur. Gampang dicetak, sareng tiasa diwarnaan sacara bébas, henteu bau, teu raos, henteu toksik, sareng henteu ngabalukarkeun tumuh jamur. Maka, éta parantos janten salah sahiji bahan palastik anu langkung populér.

Pabrikan nyanghareupan tekanan panyalindungan kasihatan sareng lingkungan sareng milari bahan anu tiasa ngagentos PC.

Dina kasang tukang pasar ieu, Eastman ti Amérika Serikat parantos ngembangkeun generasi anyar kopolyester Tritan. Naon kaunggulanana?

1. perméabilitas anu saé, transmisi cahaya> 90%, halimun <1%, kalayan hérang sapertos kristal, janten botol Tritan transparan sareng jelas sapertos gelas.

2. Dina hal résistansi kimia, bahan Tritan nempatan kauntungan mutlak, janten botol Tritan tiasa dibersihkeun sareng diinféksi ku sababaraha detérjen, sareng aranjeunna henteu sieun korosi.

3. Éta henteu ngandung zat anu ngabahayakeun sareng nyumponan sarat panyalindungan lingkungan sareng kaséhatan; kateguhan saé, kakuatan dampak tinggi; résistansi suhu luhur antara 94 ℃ -109 ℃.

new03_img03

Pos waktos: Okt-09-2020